Йогалатес

Ани

Йогалатес и Пилатес инструктор


За Ани, освен здраве и дисциплина, спорта е одухотвореност, баланс, синхрон, добра координация между ума и тялото, правилно дишане и не на последно място – удоволствие. Според нея да спортуваш означава да се забавляваш. Всеки сам трябва да намери смисъл в избраното спортно занимание и да се чувства добре практикувайки го. Само тогава човек постига желаните резултати и се чувства добре в кожата си.

Ани работи дълги години в сферата на авиацията и има щастието да пътува и живее на много места по света. Този досег до чуждестранни култури я кара да преоткрива себе си всеки ден и да осъзнае важните неща в живота. Всичко това я вдъхновява и повлиява нейните практики по пилатес и йогалатес . Те са плавни и балансирани, съобразени с различните хора и групи, умело съчетани с подходяща музика.

В допълнение към спортните занимания Ани завършва основната обучителна програма по „Хюмън Дизайн“ – система за познание на човешката уникалност и потенциал. Успешно анализира и помага на хората да достигнат до правилното решение за себе си. Тя също практикува натурално лечение с цветните есенции на д-р Бах.

Практиката Йогалатес е творческо съчетание на йога асани с пилатес упражнения. Темпото на тренировката е умерено, с акцент върху правилното дишане, малко повторения, но качествено изпълнение на упражненията. Във всяка тренировка присъстват елементи на усукване и разтягане, облекчаващи дискомфорта в зоната на гърба и кръста. Часовете са разнообразни, тематични, включват и упражнения с уреди (гирички, рингове, ластици, топки).

Тренировката е подходяща за:
Всяка възраст жени и мъже. За всички, които искат да се чувстват по-гъвкави, подвижни и тонизирани, както и за хора изпитващи физически дискомфорт, болка или изкривяване от съвременния начин на живот.

Ефекти от тренировката:

  • Тонизиране и подобряване на настроението
  • Енергиен баланс, усещане за радост и хармония
  • Подобряване на координацията и равновесието на тялото
  • Гъвкавост и облекчение на болки в стави, гръбнак, кръст и т.н.
  • Стройна и жизнена фигура, правилна стойка на тялото
  • По-пълноценно дишане