Масажи

Съживете духа и тялото с разнообразие от масажи, всеки от които със специфична техника и похвати. По желание на клиента могат да бъдат комбинирани различни видове масажи с продукти или уреди за постигане на лечебен ефект и приятно усещане.

Предлагаме следните видове масажи:

Класически масаж

Извършва се на цяло тяло, или частично. Целта му е да тонизира, релаксира, подобрява кръвообращението, обмяната на веществата и общото физическо състояние на тялото. Отнема 30, 40 или 70 минути, по избор на клиента.

Дълбокотъканен масаж

Чрез серии от концентрирани техники той действа на дълбоките слоеве на мускулите и съединителната тъкан, облекчава болките, подобрява кръвообръщението. Дълбокотъканният масаж е полезен при високи нива на стрес, големи физически натоварвания и за профилактика. Прилага се с по-голяма сила на натиска, но в рамките на комфорта на клиента. Времетраене – 30, 40 и 60 минути.


Ароматерапевтичен масаж

При ароматерапевтичния масаж се използват високо концентрирани растителни масла, по-известни като етерични масла, които се прибавят към професионалните лосиони.Тази процедура е най-подходяща при повишени нива на стрес или емоционален дисбаланс. Ароматерапията е с доказано добър ефект при следните болки или състояния:

  • безсъние;
  • главоболие;
  • храносмилателни проблеми;
  • предменструален синдром;
  • болки в гърба

Когато вдишате молекулите на етеричните масла, мозъкът ви изпраща сигнали, които въздействат на сърдечния пулс, нивото на стрес, кръвното налягане, дишането, паметта, храносмилането и имунната система.  Етеричните масла се абсорбират чрез кожата, като всяко от тях има различни лечебни свойства – някои успокояват, а други енергизират.

По избор на клиента масажът може да отнеме 30, 40 или 60 минути.

Лимфодренажен масаж

Провежда се в продължение на един час, отнема се мускулното напрежение, активизира се лимфотока. Движенията са плавни, като се редуват с притискащи. Меките вълнообразни движения се правят по протежение на направлението на лимфотока. Така се активизира лимфната течност.

Процедурата подобрява състоянието на лимфата, извежда токсините и шлаките от организма, премахва отоците. В резултат на това,  съдовете започват по-ефективно да пренасят кръв между сърцето и органите, а процесите на регенерация в организма се ускоряват.

Лимфодренажният масаж е едно от най-добрите средства за профилактика на новообразуванията. Терапията притежава успокояващ и релаксиращ ефект.

Този вид масаж е много добра профилактика при разширени вени, нормализира водно-солевия баланс, освен това спомага за справяне с целулита.